Het is belangrijk dat ouders hun kinderen helpen om hun vaardigheden en kennis te ontwikkelen. Tegenwoordig zijn er tal van educatieve hulpmiddelen zoals apps die hierbij kunnen helpen. Deze apps kunnen ouders helpen bij het onderwijzen van hun kinderen, waardoor ze een betere leeromgeving krijgen. In dit artikel zullen we kijken naar de beste educatieve apps voor kinderen van 3-6 jaar.

  • Hoe educatieve apps kunnen helpen.
  • 5 Beste educatieve apps voor kinderen van 3-6 jaar.

Hoe educatieve apps kunnen helpen bij het ontwikkelen van kinderen van 3-6 jaar

Voordat we echter beginnen met het bespreken van de beste educatieve apps, is het belangrijk om te begrijpen waarom educatieve apps zo belangrijk zijn voor deze leeftijdsgroep. Kinderen in deze leeftijdsgroep zijn nog steeds in de groei en zijn zeer gevoelig voor wat ze leren. Daarom is het belangrijk om de juiste educatieve apps te kiezen die hun interesse en geleerdheid stimuleren. Bovendien kunnen deze educatieve apps ook helpen om de algemene ontwikkeling van het kind te verbeteren.

De beste educatieve apps voor kinderen van 3-6 jaar

1. ABC Mouse

ABC Mouse is een uitstekende educatieve app voor kinderen van 3-6 jaar. Deze app bevat meer dan 8.500 leermiddelen waarmee kinderen hun leerproces kunnen verbeteren. De leermiddelen omvatten ook interactieve spellen, puzzels, gedichtjes, verhalen en meer. Deze app helpt kinderen om de basisbeginselen van het leren te begrijpen.

2. Epic!

Epic! is een andere populaire educatieve app voor kinderen van 3-6 jaar. Deze app bevat meer dan 35.000 boeken die kinderen kunnen lezen. De app is ook volledig gratis, waardoor ouders geen extra kosten hoeven te betalen. Bovendien bevat de app ook interactieve video’s, verhalen, spelletjes en meer waarmee kinderen hun vaardigheden kunnen verbeteren.

3. Duolingo Kids

Duolingo Kids is ook een geweldige educatieve app voor kinderen van 3-6 jaar. Deze app helpt kinderen om een tweede taal te leren. De app bevat verschillende educatieve spellen en activiteiten om kinderen te helpen de taalvaardigheid te verbeteren. Bovendien bevat de app ook een verhaalmodus waarmee kinderen kunnen leren door het lezen van verhalen. Wat is taalonderwijs.

4. Khan Academy Kids

Khan Academy Kids is ook een uitstekende educatieve app voor kinderen van 3-6 jaar. Deze app bevat meer dan 500 educatieve activiteiten, waaronder lezen, schrijven, rekenen, kunst en wetenschap. Deze activiteiten helpen kinderen hun vaardigheden te verbeteren. Bovendien bevat de app ook videos en interactieve spellen om kinderen te helpen hun kennis te vergroten.

5. PBS Kids Games

PBS Kids Games is ook een geweldige educatieve app voor kinderen van 3-6 jaar. Deze app biedt meer dan 100 educatieve spellen en activiteiten. De spellen en activiteiten helpen kinderen om hun vaardigheden te verbeteren. Bovendien bevat de app ook leuke verhalen en video’s waarmee kinderen meer kunnen leren.

Samenvatting

Gamification in het onderwijs door middel van educatieve apps is een geweldige manier om kinderen te helpen hun vaardigheden en kennis te ontwikkelen. Er zijn tal van educatieve apps beschikbaar voor kinderen van 3-6 jaar. We hebben hierboven een aantal van de beste educatieve apps voor deze leeftijdsgroep besproken. Al deze apps bieden een goede mix van leermiddelen, waarmee kinderen hun leerproces kunnen verbeteren. Ouders moeten deze apps overwegen om hun kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en kennis. Leer kinderen leren op Vormend.nl

Veel gestelde vragen

Kinderen kunnen verschillende vaardigheden ontwikkelen, waaronder taalvaardigheid, basiswiskunde, probleemoplossing, creativiteit en cognitieve ontwikkeling door middel van educatieve apps.

Ja, er zijn educatieve apps beschikbaar zonder advertenties en in-app aankopen. Zoek naar apps die specifiek zijn gemarkeerd als “ad-free” of die een aparte betaalde versie aanbieden om advertenties te verwijderen.

Het is raadzaam om de schermtijd te beperken tot redelijke hoeveelheden. Richtlijnen suggereren meestal niet meer dan 1 uur schermtijd per dag voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

  • Kies apps van gerenommeerde ontwikkelaars.
  • Controleer de app-instellingen om te zien welke informatie wordt verzameld en gedeeld.
  • Schakel indien mogelijk de modus voor ouderlijk toezicht in om ongeschikte inhoud te beperken.